U2 Barcelona
Des de 1999
Les notícies d'U2 Barcelona

Bono i The Edge canten a Dublin25-12-18

Després de dos anys d'absència, Bono va tornar a participar ahir en la ja tradicional cantada de Nit Bona als carrers de Dublin, i en aquesta ocasió el va acompanyar The Edge per pimera vegada.

Els dos membres d'U2 van començar la seva actuació amb una versió acústica de Love Is Bigger Than Anything In Its Way. Després van cantar la tradicional O Holy Night, i van acabar amb una versió de Christmas (Baby Please Come Home) acompanyats de Glen Hansard i Imelda May, entre d'altres músics locals.

Final de gira a Berlin14-11-18

U2 va fer ahir l'últim concert de la gira al Mercedez Benz Arena de Berlin. Recordem que aquest concert es va haver reprogarmar després de la seva cancel·lació en quedar-se Bono sense veu en la segona nit del tram eurpoeo a la capital alemanya.

Fa uns dies es va saber que aquest concert seria gravat per a la posterior comercialització com vídeo oficial de la gira. A tot el pavelló es van poder veure càmeres i equip de gravació especialitzat, que no havia estat a la resta de concerts de la gira.

Com era d'esperar, el setlist va ser el mateix de les dues nits anteriors a Dublín, amb Glòria a la part inicial i Dirty Day obrint el tram dedicat al Achtung baby i al Zooropa, però sense LandLay en els bisos.

u2 Berllin experience innocente tour 2018

Al final del concert, just abans de 13, Bono va enviar el següent missatge de comiat: "Hem estat a la carretera durant força temps, només durant 40 anys, i aquests últims quatre anys han estat realment una cosa molt especial per a nosaltres. Ara marxem.

És evident que el grup necessita agafar-se uns mesos de descans, però ningú sap durant quant de temps ni quina serà la seva següent pas. Encara air mateix van començar a circular rumors que estan planejant algun tipus de gira per Oceania per a finals de 2019.

El setlist complet a la pàgina del concert.

Tercer i quart concerts de Dublin14-11-18

U2 va fer divendres i dissabte passat els dos últims concerts al 3Arena de Dublin.

En el concert de divendres el grup va tocar per fi Dirty Day per primera vegada en 25 anys, després d'haver-la tocat només 10 vegades anteriorment durant l'últim tram del Zoo TV Tour per Oceania. En aquesta ocasió es tracta d'una versió molt diferent, en la qual Bono alterna la lletra de la pròpia cançó amb frases en què parla sobre el seu pare.

En el concert de dissabte van repetir el mateix setlist de divendres, però van afegir Landlady, sent tot just la tercera vegada que la tocaven en directe.

El setlist complet de la tercera nit a la pàgina del concert.

El setlist complet de la quarta nit a la pàgina del concert.

Primers dos concerts de Dublin07-11-18

Després d'una setmana de descans, U2 va començar dilluns la seva sèrie de 4 concerts al 3Arena de Dublin, la ciutat que els va veure Nader i créixer com a grup.

Tal com ja va passar fa tres anys, la configuració de l'escenari en el 3Arena és una mica diferent a la de la resta de concerts de la gira, amb l'e-stage situat sota la pantalla, al centre de la passarel·la en lloc d'estar al seu final, i amb la pròpia pantalla arribant a escassos centímetres de la grada.

u2 Dublin experience innocente tour 2018

Poc abans que comencés el concert de dilluns, es va filtrar a twitter una foto del setlist imprès en què es podia veure que Dirty Day faria per fi el seu debut en aquesta gira, situada entre Beatiful Day i Zoos Station. Però sembla ser que el grup va canviar d'opinió en l'últim moment i al final no la van tocar. En el concert de dimarts tampoc ho van fer, així que els queden només 3 concerts per a tocar-la, si és que realment arriben a fer-ho.

En quedar fora Dirty Day, els dos concerts van copiar el setlist dels anteriors a Belfast, amb l'única rotació ja habitual entre Gloria i All Because Of You.

Tocant a la seva ciutat natal, Bono va dedicar bona part dels seus habituals discursos a explicar diferents històries sobre els seus inicis com a grup i els seus primers concerts a Dublin. També va fer referències a l'efecte del Brexit sobre Irlanda i a les eleccions d'aquesta setmana a Estat Units.

El setlist complet de la primera nit a la pàgina del concert.

El setlist complet de la segona nit a la pàgina del concert.

Segon concert a Belfast28-10-18

U2 va fer ahir el segon dels dos concerts previstos al SSE Arena de Belfast, a Irlanda del Nord.

Un únic canvi en el setlist respecte a la nit anterior, amb All Because of You ocupant el lloc de Gloria.

En el seu discurs com MacPhisto, Bono va parlar de les eleccions del Brasil i del seu nou president electe, Jair Bolsonaro, equiparant amb Donald Trump o el president de Philipinas.

El setlist complet a la pàgina del concert.

El grup té ara una setmana de descans abans d'afrontar els 4 concerts de Dublín a partir de dilluns de la setmana que ve, i el concert final de gira a Berlin el dimarts 13 de novembre.

Primer concert a Belfast27-10-18

U2 va fer ahir el primer dels dos concerts previstos al SSE Arena de Belfast, a Irlanda del Nord.

El setlist va ser idèntic al de la primera nit de Londres, amb Gloria ocupant l'habitual lloc rotacional.

u2 Belfast experience innocente tour 2018

Bono va recordar la història de la primera actuació d'U2 a Belfast, el 1979, com a teloners d'un grup anomenat Squeeze.

El grup porta alguns dies assajant Dirty Day, una cançó del Zooropa que no toquen en directe des del tram final del ZOO TV Tour el 1993. Falta veure si arriben a incloure-la al setlist en algun dels 6 concerts que queden per acabar la gira .

El setlist complet a la pàgina del concert.

Concerts de Londres25-10-18

U2 va fer dimarts i dimecres els dos concerts previstos a l'O2 Arena de Londres.

Sense sorpreses en cap dels dos concerts, amb la rotació de Glòria a la primera nit i All because of you a la segona sent l'únic canvi entre ells.

u2 London experience innocente tour 2018

Es consolida el canvi de posició The Fly després de Zoo Station, i destacar l'absència de Landlady en tots dos concerts.

Bono va repetir el seu missatge en contra de l'Brexit, dient que sense els britànics els europeus som menys.

El setlist complet de la primera nit a la pàgina del concert.

El setlist complet de la segona nit a la pàgina del concert.

Concerts de Manchester21-10-18

U2 va fer divendres i dissabte els dos concerts previstos al Manchester Arena de Manchester, la primera parada de la gira al Regne Unit.

No hi va haver sorpreses ni grans novetats en cap dels dos concerts, però sí alguns retocs respecte als concerts anteriors al continent.

Per començar, van modificar la gran bandera europea mostrada darrere l'escenari durant New Year's Day, pintant una de les estrelles amb la bandera del Regne Unit i envoltant-la de un gran cor vermell. Bono va enviar un missatge en contra del Brexit, dient als britànics que els europeus no volem que se'n vagin.

Un altre dels canvis es va produir en el segon concert, en el qual van avançar The Fly tocant-la després de Zoo Station, com al Zoo TV Tour, i deixant de nou a Who 's Gonna Ride Your Wild Horses com a últim tema de la primera part.

D'altra banda, Bono també va dedicar unes paraula de record a les víctimes de l'atemptat viscut en el mateix Manchester Arena després d'un concert d'Ariana Grande el maig de l'any passat.

El setlist complet de la primera nit a la pàgina del concert.

El setlist complet de la segona nit a la pàgina del concert.

Tercer i quart concerts de Milan17-10-18

U2 va fer dilluns i dimarts els dos últims concerts previstos al Mediolanum Fòrum de Milan.

Sembla que segueixen els canvis i ajustos al setlist. En el concert de dilluns el grup va afegir The Fly al final de la primera part, després de Who's Gonna Ride Your Wild Horses. És la primera vegada que toquen The Fly des del final del 360º Tour el 2011. A canvi, van deixar fora l'acabada d'estrenar Landlay.

En el concert de dimarts van repetir The Fly i van recuperar també Landlady, allargant el concert una cançó i deixant el setlist en 23 temes.

Pel que fa a l'habitual rotació del quart tema del setlist, dilluns van tocar Red Flag Day i dimarts van tornar amb Glòria.

El setlist complet de la tercera nit a la pàgina del concert.

El setlist complet de la quarta nit a la pàgina del concert.

Primero i segon concerts de Milan14-10-18

U2 va fer dijous i divendres els dos primers dels 4 concerts previstos al Mediolanum Fòrum de Milan.

El concert de dijous va repetir el setlist de la primera nit de Asmterdam, amb Glòria al principi i Zoo Station, Stay i Who 's Gonna Ride Your Wild Horses al final de la primera part.

El concert de dijous va començar amb el canvi d'All Because Of You en el lloc de Glòria, mantenint la resta igual. Fins que van arribar els bisos després de la segona pausa, quan Bono va introduir el debut en directe de Landlady, una de les cançons que portaven setmanes assajant i que s'esperava que debutés tard o d'hora:

Aquests dies s'ha sabut que el grup planeja gravar l'últim concert de la gira a Berlin per a publicar-ho en vídeo, i que volen que s'assembli el menys possible al del concert de Paris de la gira de 2015. S'ha pogut escoltar al grup assajar més cançons inèdites en el que va de gira, i s'espera que durant els propers concerts vagin introduint nous canvis.

El setlist complet de la primera nit a la pàgina del concert.

El setlist complet de la segona nit a la pàgina del concert.

Concerts d'Amsterdam09-10-18

U2 va fer diumenge i dilluns els dos concerts previstos al Ziggo Dome d'Amsterdam.

El setlist dels dos concerts va seguir el patró marcat a Hamburg, mantenint Zoo Station juntament amb Stay i Who 's Gonna Ride Your Wild Horses. L'únic canvi entre les dues nits d'Amsterdam va ser el de Glòria en la primera nit per All Because Of You en la segona. La capital holandesa es va quedar així sense escoltar red Flag Day.

Curiosament, The Unforgettable Fire no ha tornat a sonar des de la seva estrena a la segona nit de Copenhaguen, tot i que la van estar assajant durant diverses setmanes.

El setlist complet de la primera nit a la pàgina del concert.

El setlist complet de la segonaa nit a la pàgina del concert.

Segon concert a Hamburg05-10-18

U2 va fer ahir el segon dels dos concerts previstos al Barclaycard Arena d'Hamburg.

Zoo Station va tornar a sonar per segona nit consecutiva, juntament amb Stay i Who 's Gonna Ride Your Wild Horses. L'únic canvi respecte a la nit anterior va ser l'entrada de Gloria en el lloc de Red Flag Day. Sembla que la nova part central del setlist es va a quedar per a la resta de la gira.

El setlist complet a la pàgina del concert.

Primer concert a Hamburg04-10-18

U2 va fer ahir el primer dels dos concerts previstos al Barclaycard Arena d'Hamburg.

El grup va tornar a donar una sorpresa tocant Zoo Station per celebrar el dia de la unificació d'Alemanya. Bono la va introduir amb una llarg discurs en què va recordar la seva estada a Berlin per a l'enregistrament del Achtung Baby el 1990, just després de la unificació.

D'altra banda, van recuperar Red Flag Day i van repetir Stay i Who's Gonna Ride Your Wild Horses. The Unforgettable Fire va ser substituïda per Zoo Station.

El setlist complet a la pàgina del concert.

Segon concert a Copenhagen01-10-18

U2 va fer ahir el segon dels dos concerts previstos al Royal Arena de Copenhaguen.

El grup va decidir introduir diversos canvis en el setlist i va redefinir completament bona part de la primera meitat del concert. D'entrada van tocar Glòria en el lloc que han compartit fins ara Red Flag Day i All Because Of You en el que va de gira per Europa. I després van substituir tot el tram central, des de The Ocean fins Until the End of the World, per The Unforgettable Fire, Stay i Who 's Gonna Ride Your Wild Horses.

La segona part del concert no va patir cap canvi, el que significa que el setlist va quedar reduït a 21 cançons, 2 menys del que havien tocat fins ara. Aquests canvis també van convertir el concert d'ahir al primer de la gira sense cap cançó de l'Songs of Innocence.

D'altra banda, el grup i tots els tècnics de la gira també van aprofitar el concert d'ahir per homenatjar Joe O'Herlihy pels seus 40 anys com a tècnic de so d'U2.

El setlist complet a la pàgina del concert.

Primer concert en Copenhagen30-09-18

Després d'una setmana de descans, U2 va reprendre ahir la gira amb el primer dels dos concerts previstos al Royal Arena de Copenhaguen.

Tot i que es va poder sentir al grup assajar The Unforgettable Fire, Stay i Landlady a la tarda, cap d'aquestes cançons va aparèixer durant el concert. Sembla que haurem d'esperar una mica més per veure canvis al setlist.

Durant Beautiful Day el públic va formar un gran mosaic a les grades, amb la bandera danesa a un costat i la bandera irlandesa en l'altre.

u2 Copenhagen experience innocente tour 2018 u2 Copenhagen experience innocente tour 2018

El setlist complert a la pàgina del concert.

Segon concert a Madrid22-09-18

U2 va fer ahir el segon dels dos concerts previstos al Wizink Center de Madrid.

El grup va donar la sorpresa al tocar Spanish Eyes en la part final, just abans dels bisos. Bono va explicar que l'havien assajat una única vegada aquesta mateixa tarda, mentre estaven al camerino. És tot just a la sisena vegada que toquen Spanish Eyes en directe en els últims 20 anys. L'última vegada va ser a Mèxic el març de l'any passat, i anteriorment l'havien tocat també de forma especial a Barcelona el 2001 i el 2015, i a Sant Sebastià el 1992 i el 2010.

La resta del concert va ser igual al de dijous, amb l'únic canvi d'All because Of You en el lloc de Red Flad Day. En incloure Spanish Eyes, el concert d'ahir a Madrid es converteix de moment en l'únic del tram europeu amb 24 cançons.

El setlist complert a la pàgina del concert.

El grup té ara una setmana de descans abans del pròxim concert, que serà a Copenhaguen el dissabte 29 de setembre.

Primer concert a Madrid21-09-18

13 anys després de la seva última visita, U2 va tornar ahir a Madrid i va oferir el primer dels dos concerts previstos a l'Wizink Center davant uns 17.000 fans.

Concert sense sorpreses pel que fa al setlist, ja que van repetir l'habitual d'aquest tram de la gira, amb Red Flag Day a la part inicial, al llarg d'unes intenses 2 hores i quart

Bono va fer alguns comentaris en català com "de Madrid, de Madrid al cielo", i va recordar il·lustres madrilenys com "Miguel de Cervantes, Plácido Domingo, Pedro Almodóvar, Penélope Cruz, Javier Bardem"

u2 madrid experience innocente tour 2018
Foto de @All_blacks68

El setlist complert a la pàgina del concert.

Informació per als concerts de Madrid17-09-18

Dijous que ve arriba U2 a Madrid i Livenation ha publicat informació important i de seguretat per a l'accés als concerts del Wizink Center.

L'obertura de portes serà a les 19:00 i l'inici del concert està previst per a les 21:00. Recordem que en aquesta gira no hi ha teloners.

u2 lisboa experience innocente tour 2018

Els objectes prohibits són els següents:

Qualsevol tipus de borsa, maleta, motxilla o sac, de capacitat superior a 20 cl. Qualsevol tipus d'arma o element susceptible de ser utilitzat com a tal (esprai de defensa o similar, paraigües, pals de pancartes, malls, pals selfie ...). Monopatins, patins i cascs. Cambres no compactes. Equips d'enregistrament d'àudio i / o vídeo, punters làser. Focs artificials, bengales. Peces amb tatxes, esperons, joieria tatxonada, cadenes especialment llargues. Alcohol, ampolles de capacitat superior a 50 cl, llaunes, neveres dures i toves. Qualsevol altre objecte que pugui considerar perillós i / o llancívol.

Segon concert a Lisboa18-09-18

U2 va fer ahir el segon dels dos concerts previstos a l'Altice Arena de Lisboa.

Com ja van fer en els concerts de Paris, el grup va introduir l'únic canvi d'All because of you en lloc de Red Flag Day.

Bono va comentar durant el concert que el públic de Lisboa havia estat el més entusiasta que havien tingut fins ara en aquesta gira.

El setlist complert a la pàgina del concert.

Primer concert a Lisboa17-09-18

U2 va fer ahir el primer dels dos concerts previstos a l'Altice Arena de Lisboa.

Concert sense sorpreses, amb Red Flag Day a la part incial.

u2 lisboa experience innocente tour 2018

El setlist complert a la pàgina del concert.

Cuart concert a Paris14-09-18

U2 va fer ahir l'últim dels quatre concerts previstos en l'Accord Hotels Arena de Paris.

El grup va fer un únic canvi respecte a la nit anterior i va tornar a tocar All because of you en lloc de Red Flag Day, repetint així el setlist de la segona nit.

El setlist complert a la pàgina del concert.

Tercer concert a Paris13-09-18

U2 va fer ahir el tercer dels quatre concerts previstos en l'Accord Hotels Arena de Paris.

Concert idèntic al de la primera nit, amb el retorn Red Flag Day en lloc d'All because of you.

El setlist complert a la pàgina del concert.

D'altra banda, la nit de dimarts els quatre membres d'U2 van assistir a un sopar amb ONG en el Refettorio de Paris , un restaurant social situat a la cripta de l'Església de la Madeleine, i allà van oferir un breu concert acústic en el qual van tocar One i Stuck in a moment

Segon concert a Paris10-09-18

U2 va fer ahir el segon dels quatre concerts previstos en l'Accord Hotels Arena de Paris.

Per fi el grup va introduir un canvi respecte als concerts anteriors, i no va ser cap de les cançons que han assajat en els últims soudchecks, sinó que va ser amb la recuperació d'All because of you en el lloc de Red Flag Day, tal i com ja van fer bastantes nits durant el tram nord-americà.

D'altra banda, durant City of Blinding Lights Bono va pujar a l'escenari a un jove noi que estava en les primeres files de la pista:

El setlist complert a la pàgina del concert.

Primer concert a Paris09-09-18

U2 va fer ahir el primer dels quatre concerts previstos en l'Accord Hotels Arena de Paris, a França.

El grup segueix sense fer canvis i va tornar a repetir el setlist dels concerts anteriors.

Al souncheck de la tarda es van poder sentir assajos de The Unforgettable Fire, Stay, Landlady i Who 's gonna ride your wild horses. Sent Paris la primera ciutat a la que toquen 4 nits, esperem que alguna d'aquestes cançons aparegui per fi en directe.

El setlist complert a la pàgina del concert.

Segon concert a Colonia06-09-18

U2 va fer ahir el segon dels dos concerts previstos al Lanxess Arena de Colònia, a Alemanya.

Tercer concert consecutiu sense canvis en el setlist. Tot i que es va tornar a sentir al grup assajant The Unforgettable Fire al souncheck de la tarda, de moment no han introduït cap canvi respecte la primera nit de Berlin. A veure si ho fan en algun dels 4 concerts que tenen ara a Paris.

Us deixem el vídeo de la renovada versió de New Year's Day que U2 ha estrenat en aquest tram de la gira

El setlist complert a la pàgina del concert.

Primer concert a Colonia05-09-18

U2 va fer ahir el primer dels dos concerts previstos al Lanxess Arena de Colònia, a Alemanya.

Els dubtes que pogués haver sobre l'estat de la veu de Bono es van dissipar ràpidament, en veure que es trobava en perfectes condicions.

No hi va haver canvis en el setlist respecte a la primera nit de Berlin, tot i que en el soundcheck de la tarda es va poder sentir al grup assajant The Unforgettable Fire.

On sí hi va haver un petit canvi, va ser al vídeo mostrat a l'inici del concert. Si en els dos concerts de Berlin es van mostrar imatges d'una manifestació independentista catalana, al d'ahir aquestes van ser reemplaçades per les d'una manifestació de l'orgull gai.

El setlist complert a la pàgina del concert.

Inici del tram europeu04-09-18

U2 va començar aquest passat cap de setmana el tram Europeu de la gira al Mercedes-Benz Arena de Berlin.

El primer concert es va desenvolupar el divendres sense problemes, però el de dissabte es va haver de cancel·lar en quedar-se Bono sense veu mentre tocaven Red Flag Day.

El concert va començar amb normalitat, però a mitja cançó Bono es va quedar sense veu i va haver de deixar de cantar, deixant que el públic fes part de la seva feina. Després d'una breu pausa en la qual Bono va demanar disculpes, van intentar seguir amb Beatiful Day, però Bono va ser incapaç de cantar-la, de manera que va decidir parar el concert i prendre un descans per intentar recuperar la veu, demanant al públic que esperés. Al cap d'uns 40 minuts d'espera, un membre de l'organització va anunciar que Bono no podia seguir i que el concert quedava definitivament cancel·lat.

Diumenge a la nit, i davant els dubtes del que pogués passar amb els següents concerts, Bono va anunciar a través de U2.com que la seva veu estaria en perfectes condicions per seguir amb la gira tal com està planificada. Pel que fa al concert de Berlin que es va haver de cancel·lar, s'ha reprogramat per al 13 de novembre, després dels concerts de Dublin. Curiosament, això farà que aquest tram de la gira comenci i acabi a Berlin.

u2 berlin experience innocente tour 2018

Pel que fa al primer concert de divendres, la seva base va ser la mateixa que en el tram americà, però amb alguns canvis notables, tant en el setlist com en les imatges mostrades per la pantalla.

D'entrada, han substituït l'inici amb Love Is All We Have Left per un vídeo amb imatges de diverses guerres europees del segle XX i un missatge a favor dels valors democràtics europeus, amb fragments de Zooropa com a música de fons.

A la segona part del concert, Even Better Than the Real Thing va substituir a Desire, Summer of Love va debutar en directe al lloc de Staring at the Sun, i New Year's Day va sonar en lloc d'American Soul, canviant també la gran bandera dels Estats Units usada en el primer tram de la gira per la bandera de la Unió Europea.

u2 berlin experience innocente tour 2018

El setlist de la primera nit a la pàgina del concert.

El setlist de la segona nit a la pàgina del concert.


Notícies anteriors

Segueix-nos

 

Experience + Innocence Tour
Novetats

u2 Songs of Experience

Songs of Experience

Ja a la venda

MP3
El Twitter d'U2 Barcelona
El Facebook d'U2 Barcelona